THREE-BAY FIRE STATION

This design-build project consisted of the design and construction of a single-story, 7,740 square foot fire station containing three apparatus bays and its supporting functions.

In addition to the three-primary firefighting vehicle parking bays, this project included equipment storage, a change area, living/sleeping quarters, a laundry and a day room, a kitchen and a dining room, restrooms, a mechanical-/electrical-support room, a computer test lab, and a physical fitness facility.

This project complied with the Hill Air Force Base Architectural Design Standards, the Code of Federal Regulations and ADA standards and is designed and constructed to LEED Gold standards and AT/FP requirements. At the time of its LEED Gold certification, this was the first LEED Gold project at Hill Air Force Base.

LOCATION

HILL AIR FORCE BASE,

UTAH

 SQUARE FOOTAGE

7,740

CONTRACT TYPE

DESIGN-BUILD

CUSTOMER

U.S. ARMY CORPS OF ENGINEERS SACRAMENTO DISTRICT

LEED

GOLD CERTIFIED